Red Kidney Beans

Home
Nieuws
Agenda
CD
Links
Beans
Contact
Gastenboek
Fotos

Nieuws


Onze nieuwe CD genaamd: HOT!

We hebben met erg veel plezier de nummers opgenomen in de Silvox studio in Silvolde.
Veel interessante discussies gehad met de oude rot in het vak Caspar Falke. Het opnemen ging van een "leien dakje". Op het podium improviseren we veel, in de studio ging het ook zo.
We zijn trots op het resultaat en willen iedereen bedanken die daaraan bijgedragen heeft.
De CD is al rechtstreeks bij ons via de mail te bestellen voor 15 euro, inclusief verzendkosten. Binnenkort te bestellen via de digitale media.

Hier kun je luisteren naar een compilatie van de CD.
7 december 2014


Red Kidney Beans op Facebook

Sinds kort hebben wij ook onze eigen pagina op facebook. Klik op de onderstaande link en volg ons!!

facebook
15 november 2012


Red Kidney Beans op Youtube

Op het festival Jazz in the Woods in Apeldoorn op 27 Mei 2011, hebben verschillende toeschouwers filmpjes gemaakt, waarvan er drie op YouTube zijn gezet. Check it out!

Check it out, lock it in
Baby what do you want me to do
C’est moi

4 juni 2010


De nieuwe demo is er

De opnames voor de nieuwe demo zijn voltooid. Na de gebruikelijke studio-activiteiten is hij er dan: Red Kidney Beans, Too Hot to Tango.

Dit zijn de eerste demovruchten van de nieuwe bezetting. Het was de tropische nacht van 9 op 10 juli 2010 dat ventilators en airco’s moesten zwijgen voor de eerste opnames met de drie nieuwe muzikanten van de Kidney Beans. De IJsseldelta had plaats gemaakt voor de Louisiana Swamps. Muziek moet je voelen zeggen ze.
Studio “De Muziekbrouwerij” in Kampen - van onze eigen Ton (Kerkhof) - leent zich uitstekend voor zon opname. Professioneel, efficiënt, prettig en snel. Aanrader voor andere bands!
Onze muziek bestaat uit verschillende stromingen binnen de Zydeco maar, om een lang verhaal kort te maken, is onze stijl beter samen te vatten als IJsseldelta Swamppop.

De nummers zijn te downloaden van de demo pagina op deze site.
26 juli 2010


Nieuwe samenstelling

De Red Kidney Beans heeft sinds dit najaar een geheel vernieuwde samenstelling waarin topmuzikanten elkaar gevonden hebben en in deze samenstelling muzikaal plezier met Zydeco als hoogste doel hebben.

De ritmesectie bestaande uit double clutch specialist drummer Willem de Jong (o.a. bekend van Muppetstuff) en bassist Ton Töben, die verkast is van Ameland naar de IJsseldelta en natuurlijk bekend is van de Zydeco Beach Party. Topgitarist Ton Kerkhof (bekend van o.a. rockband de Boswachters) en op de accordeon blijft de zeer ervaren zydeco-bluesman Lucas Meertens.

Op het Cajun en Zydeco festival op 21 november in Winterswijk geven zij hun aftrap concert waarin zij eigen interpretaties laten horen van nummers van o.a. Beau Jocque, C.J. Chenier en Chubby Carrier. Het improvisatievermogen van deze samenstelling zal uitgebuit worden om de optredens dynamisch en uniek te maken.
30 oktober 2009


Bolsward Blues

Fantastisch optreden van de Red Kidney Beans in Burgwerd.Volle dansvloer tot het einde. Naast de accordeon en gitaar solo's, spetterende viool solo's en trompetwerk van de (vaste) gastmuzikant Eelco Mulder. Dit optreden bewijst dat de Red Kidney Beans het afgelopen jaar uitgegroeid zijn tot een geweldige feestband.
14 september 2008


De nieuwe demo is er

De opnames voor de nieuwe demo zijn voltooid. Na de gebruikelijke studio activiteiten is hij er dan: Red Kidney Beans, Nouveau Zydeco. De nummers zijn te downloaden van de demo pagina op deze site.
8 februari 2008


De nieuwe demo komt er aan

De nieuwe demo CD wordt geheel in eigen beheer gemaakt. Theo heeft de ervaring en de apparatuur en de oren om hier een succes van te maken. We doen het rustig zodat het leereffect het grootste is.
15 november 2007


Benefiet concert: Kidney tour. Steun de Nierstichting.

Red Kidney Tour

In samenwerking met De Kidney Foundation, waar de nederlandse Nierstichting een onderdeel van is, organiseren wij verschillende benefiet concerten door het hele land heen, de Red Kidney Tour. De eerste zal in het mooie cafe 't Keerpunt in Spijkerboor zijn op 16 mei, de avond voor Hemelvaart. Het is fijn om op deze manier mee te kunnen werken aan een betere kwaliteit van leven van de nierpatienten.
24 maart 2007


We zijn weer compleet!

We zijn weer compleet, met zeer ervaren muzikanten. Het repertoir is voor een deel vernieuwd. High Energy Zydeco voor jong en oud, met zangeres.
1 maart 2007


Andere keer Titus

Helaas moeten we door ziekte van Casper en wisselingen even de optredens stilleggen. Daarom gaan we o.a. niet op Titus' Cajun en Zydeco club optreden. Het feest voor fijnproevers van de Louisiana muziek. Selectie voor nieuwe versterking is bijna rond. Binnenkort meer informatie.
10 december 2006


Frisian Cajun Weekend

Eens in de 3 jaar wordt er Cajun weekend georganiseerd op zeilschool Pean te Nes (Friesland). Voor kenners is dit weekend een begrip. Het vindt plaats op 27,28 en 29 oktober. Het begint op vrijdagavond om 19.00 uur. Weekend prijs 140 euro. Wat krijg je daarvoor? 2 nachten eenvoudig logies, 2 x ontbijt, 2 x lunch en een louisiana diner, een cruise van 4 uur met de Frisian Queen door het Friese merengebied en heel veel muziek van de Cajun Company en de Red Kidney Beans. Heb je belangstelling meld dit dan per E-mail aan: kuindersma@hetnet.nl of tel.nr: 0566-602402 of 0229-234100. Na aanmelding krijg je verdere informatie over het programma, hoe te betalen enz. Maximaal 100 deelnemers.
19 juni 2006


Op het fotootje staat links: Mem Shannon. Rechts van boven naar beneden: Red Kidney Beans, The Campbell Brothers en Sugar Ray & the Bluetones

Optreden Tiel

Heerlijk optreden gehad in Tiel tijdens het "An evening with the blues" festival. Er was veel belangstelling voor onze band. Bijgaande foto stond in "De Gelderlander". Op de foto staat links: Mem Shannon en rechts van boven naar beneden: Red Kidney Beans, The Campbell Brothers en Sugar Ray & the Bluetones.
18 maart 2006


Nieuwe PA

We hebben een Dynacord Madras actief systeem gekocht. 2,8 kW. Heel goed spul en voor vrijwel alle optredens geschikt.
28 november 2005


Kerst nummer

X-mas Cover

Opnames voor het nieuwe kerstnummer zijn perfect verlopen. Het resultaat "t'is NOE kerst" is hier te downloaden. Dit nummer gaat verschijnen op een Europese Zydeco Kerst CD. De tekst is in het Sallands. t'is rebels met een knipoog. Luister naar de tekst: de eerste die de tekst goed vertaald in het Nederlands naar ons opstuurt krijgt gratis onze demo CD, inclusief t'is NOE kerst!
8 november 2005


Open Blues festival Geldrop

Wederom een succesvol optreden. Goede organisatie in Geldrop
6 november 2005


Blues festival Texel

Geweldig weekend op Texel.
14,15 oktober 2005


Nieuws pagina

De demo "Sans Sel" is uit. Een ongezouten kennismaking met de Red Kidney Zydeco. Opnames in de eigen oefenruimte, gemixed door onze eigen Robert.
augustus 2005